Gevangenissen

March 27, 2011

Gevangenis Brugge, Arbi Zarmaev

Filed under: Uncategorized — kruitvat @ 3:32 pm
Tags: ,

We waren van plan om eerst het antwoord af te wachten op de naar justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V, Vlaamse Christen-Democraten) gemailde brief, alhoewel De Clerck en zijn kabinetsmedewerkers de vaste gewoonte hebben om brieven onbeäntwoord te laten.  Maar gezien het een kwestie van leven of dood is, hebben we besloten om de brief  te publiceren en te verspreiden.
Bovendien blijkt De Clerck, na contactname met de Russische ambassade (en los van de gerechtelijke procedure ), een bevel tot uitlevering van Arbi Zarmaev aan de Russische autoriteiten te hebben getekend, waaruit blijkt dat dit een politiek dossier is.

Enkele dagen geleden gaf Google een 10-tal zoekresultaten voor ‘Arbi Zarmaev’.
Na onze samenkomst voor het Europees Parlement op 21.3.2011, waren er plotseling meer dan 1.500 zoekresultaten.  De 5 eerste pagina’s besloegen bijna uitsluitend een artikel dat door de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg die deel uitmaken van dezelfde persgroep, systematisch gekopieerd en gepubliceerd werd.  Daarin werd het gerucht verspreid dat Arbi Zarmaev ‘een gevecht had uitgelokt om niet uitgewezen en uitgeleverd te worden’ (Vandaar waarschijnlijk dat de man nog maar zo’n 50 kg weegt en zijn lichaam vol blauwe plekken staat).

Vreest de Belgische Staat, die sinds 2004 over een gevangeniswet beschikt die niet wordt toegepast, opnieuw een europese veroordeling op te lopen voor folteringen en schending van de mensenrechten ?

Er waren de laatste tijd weer problemen met de publicaties op onze skynetblogs. Had dit soms met de zaak  Zarmaev te maken ? Dienden onze berichten in verband met deze zaak soms geblokkeerd te worden ?

Jan Boeykens, Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

Foto: Arbi Zarmaev

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: