Gevangenissen

December 30, 2012

Werkgroep Morkhoven blijft opkomen voor rechten van gevangenen

Afbeelding

De gevangenen en de families van gevangenen hoeven niet te wanhopen omdat Skynet/Belgacom de Morkhoven-blogs rond gevangenissen en rond de klachten van gevangenen versleuteld heeft waardoor de webpagina’s dus langzaam, want ontoegankelijk, van de zoekrobots zullen verdwijnen.

Het is niet de eerste keer, en het zal ook niet de laatste keer geweest zijn dat men de Werkgroep Morkhoven op deze manier de mond wil snoeren.

Er zijn heel wat mensen die zich vragen stellen over de versleuteling van zo eventjes 20 blogs waaraan jaren gewerkt werd. Andere aktiegroepen zullen inzien dat ook zij vandaag of morgen op dezelfde manier zullen aangepakt worden.

Het toont, na het spreekverbod met de pers en het contactverbod van Marcel Vervloesem aan, ook opnieuw aan dat de veelgeprezen  ‘vrijheid van meningsuiting’ feitelijk niets te betekenen heeft en dat bepaalde zaken het licht niet mogen zien.

Het is niet zo verwonderlijk dat de overheid die dergelijke praktijken gebruikt, ook allerlei klein gespuis met een strafblad ondermeer wegens inbraken en gewapende roofovervallen, jarenlang tegen de Werkgroep Morkhoven heeft gebruikt.

De erkenning van de rechten van de gevangenen en de correcte toepassing van de gevangeniswet  die al dateert van 2004 maar die in de praktijk niet eens schijnt te bestaan, blijft een van onze programmapunten.

Jan Boeykens, voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: